Hogy hogyan lehetséges ez? A válasz: APERTIVO!
Sokan nem tudják,
de ha Olaszországban járnak pl. Milánóban, akár ingyen is megvacsorázhatnak (ez nekünk magyaroknak különösen jól jön :D ). Mindössze jókor kell lennünk jó helyen.
Mit is jelent ez?
Az Apertivo egy erre kijelölt bárban,adott időben törénik, azaz kb este 6 és 8 között. Rendelünk egy italt ( Milánóban jellemző az Aperol), de ételt nem kell külön rendelni, mert ez hozzá tartozik (maga az ital kb. 8-10 euro, kb 3000 ezer forint).Az, hogy mit kapunk eltérő. Rosszabb helyeken chipset, ropit, sajtot és egyéb apróságokat. Jobb helyeken azonban tésztákat, salátákat és szendvicseket is kaphatunk az italunk mellé.
Milyen ital az Aperol?
Egy kesernyés, alacsony alkoholtartalmú ital. Elsődleges funkciója a spritzkészítés. Az Aperolt tehát magában nem nagyon szokás inni. Itt egy példa hogyan fogyasztják:
APEROL SPRITZ
Összetevők:
3 rész Cinzano Prosecco D.O.C.
2 rész Aperol
1 rész szóda
Elkészítése:
Az összetevőket töltsük egy koktéljéggel teli borospohárba, majd óvatosan, a szénsav tartósságára ügyelve keverjük meg bárkanállal.
Díszítés:
Narancsszelet.
Az aperitivo gyakorlatilag egy kellemes átmeneti állapotot tükröz,
egyfajta ráhangolódást az estére, ezért gyakori az is, hogy koktélokat fogyasztanak ebben az időszakban, de turisták körében gyakori a sörfogyasztás is.
De hogy ne csak italokról legyen szó, mutatunk néhány példát arra, hogy milyen ételeket lehet kapni az italokhoz:
Ha a közeljövőben Milánóban jártok, ne feledjétek el meglátogatni a kiszemelt bárt az esti órákban, hiszen így egy picivel több pénz marad a zsebetekben! Reméljük tudtunk segíteni azoknak, akik esetleg még nem ismerték volna ezt az olasz szokást.
Buon appetito!
FastFood Spy