Olajban sütött mini-pizza! Egyszerű, gyors, különleges!
2017. október 23. írta: FastFood Spy

Olajban sütött mini-pizza! Egyszerű, gyors, különleges!

Úgy véljük mára már elért addig a pizzák világa, hogy szinte kifogyhatatlan feltét kombinációk közül tudunk válogatni. Sok pizzázó ezért úgy próbál kitűnni a tömegből, hogy nem új feltéteket talál ki, hanem a tésztán próbál változtatni, pl. Töltött tészta, sajtos tészta stb...

Viszont, mi most olyan tésztát találtunk, amit még Magyarországon nem volt szerencsénk kóstolni, és a kínálatokban sem láttuk még: Olajban sütött tészta - Montanara pizza

sfs_fried_pizza_montanara-35.jpg                                      (forrás: https://www.cookscountry.com/recipes/8448-fried-pizza-montanara)

Hozzávalók: (kb 10 szelet)

-500g liszt
-1 teáskanál sörélesztő
-9g só
-300ml víz
-25ml olíva olaj
-1/2 kocka élesztő
-Kedvenc pizzaszósz
-Kedvenc feltétek

Elkészítése:

1. 125g lisztet tegyünk félre, a többit keverjük össze a sóval és a sörélesztővel egy tálban.
2. Adjuk hozzá az élesztőt és a vizet
3. Alaposan keverjük össze, lehetőleg ne maradjon víz a tálban.
4. Adjuk hozzá az olíva olajat, majd megint keverjük össze amég nem marad a tálban olaj.
5. Adjuk hozzá a maradék lisztet (125g) és keverjük össze.
6. Hagyjuk pihenni a tészát, amég megemelkedik.


                                         (forrás: hu.recepro.info/wp-content/uploads/images3/pizzette_montanare_2.jpg)

A tésztát vágjuk kissebb részekre, majd kb 1cm vastagságúra nyújtjuk. Végül forró olajban kisütjük.

                                       (forrás: hu.recepro.info/wp-content/uploads/images3/pizzette_montanare_8.jpg)

                                        (forrás: hu.recepro.info/wp-content/uploads/images3/pizzette_montanare_9.jpg)

Végül megkenjük a kisütött tésztákat kedvenc szószunkal, és szinte bármilyen feltéttel elfogyasztjuk.

                         (forrás:https://www.sargento.com/recipes/pizza/montanara-fried-pizza)

Jóétvágyat!

FastFood Spy

A bejegyzés trackback címe:

https://kajafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr6813057954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GGy 2017.10.25. 10:47:11

A zsírban kisütött kelt tésztát mifelénk lángosnak nevezik :))

meatclone 2017.10.25. 18:03:38

Es a tetejen hogy olvad meg a sajt?

FastFood Spy 2017.10.25. 19:55:23

@GGy: Valóban hasonlít a lángosra, de amit mi ismerünk lángos recept, annál a tésztához szükséges még tojás, tejföl és tej. Igaz, akár a cikkben írt alapanyagokból is lehetne készíteni lángost, csak szerintünk az nem lenne az igazi. :)

FastFood Spy 2017.10.25. 20:00:49

@meatclone: Ha frissen eszed, akkor ráolvad magától.
Ebben a videóban pl. beteszik egy kicsit sütni is (3:02-nél) : www.youtube.com/watch?v=l42TYjmWq9k
süti beállítások módosítása