Úgy véljük mára már elért addig a pizzák világa, hogy szinte kifogyhatatlan feltét kombinációk közül tudunk válogatni. Sok pizzázó ezért úgy próbál kitűnni a tömegből, hogy nem új feltéteket talál ki, hanem a tésztán próbál változtatni, pl. Töltött tészta, sajtos tészta stb...
Viszont, mi most olyan tésztát találtunk, amit még Magyarországon nem volt szerencsénk kóstolni, és a kínálatokban sem láttuk még: Olajban sütött tészta - Montanara pizza
(forrás: https://www.cookscountry.com/recipes/8448-fried-pizza-montanara)
Hozzávalók: (kb 10 szelet)
-500g liszt
-1 teáskanál sörélesztő
-9g só
-300ml víz
-25ml olíva olaj
-1/2 kocka élesztő
-Kedvenc pizzaszósz
-Kedvenc feltétek
Elkészítése:
1. 125g lisztet tegyünk félre, a többit keverjük össze a sóval és a sörélesztővel egy tálban.
2. Adjuk hozzá az élesztőt és a vizet
3. Alaposan keverjük össze, lehetőleg ne maradjon víz a tálban.
4. Adjuk hozzá az olíva olajat, majd megint keverjük össze amég nem marad a tálban olaj.
5. Adjuk hozzá a maradék lisztet (125g) és keverjük össze.
6. Hagyjuk pihenni a tészát, amég megemelkedik.
(forrás: hu.recepro.info/wp-content/uploads/images3/pizzette_montanare_2.jpg)
A tésztát vágjuk kissebb részekre, majd kb 1cm vastagságúra nyújtjuk. Végül forró olajban kisütjük.
(forrás: hu.recepro.info/wp-content/uploads/images3/pizzette_montanare_8.jpg)
(forrás: hu.recepro.info/wp-content/uploads/images3/pizzette_montanare_9.jpg)
Végül megkenjük a kisütött tésztákat kedvenc szószunkal, és szinte bármilyen feltéttel elfogyasztjuk.
(forrás:https://www.sargento.com/recipes/pizza/montanara-fried-pizza)
Jóétvágyat!
FastFood Spy