Pizzarito, a pizza ami feldobja a partikat!
2017. augusztus 27. írta: FastFood Spy

Pizzarito, a pizza ami feldobja a partikat!

Ez a pizza elüt az átlagostól, egyszerű, mégis feldobhatod vele a partikat, családi programokat.

Pizzarito
911-1-22.jpg

Csak egy "feltekert pizza"... 
PONTOSAN, azonban itt tortilla lapot kell használni - Persze, ha valaki bátor csinálhatja pizza tésztával is, de akkor sok sajt kell bele, mert az fogja össze a tésztát. - és azt jó vastagon meg kell pakolni hozzávalókkal amit enni szeretnénk. A lényeg, hogy semmit se sajnáljunk!


Tortilla lap

Rengeteg boltban kapható előre elkészített tortilla lap ( pl. Tesco, Auchan ), azonban otthon is el lehet készíteni.

Hozzávalók / 4 adag

  • 450 g finomliszt
  • 85 g vaj (esetleg margarin)
  • 1 ek só (csapott)
  • 200 ml víz (forró)

Elkészítés:

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, majd a vajjal vagy a margarinnal elmorzsoljuk. Én dagasztógépet használok, így annak a táljába tettem. Elkezdjük kidolgozni a tésztát, a forró vizet 3-4 részletben hozzáadjuk, egy lágyabb, jól gyúrható tésztát kell, hogy kapjunk.
  2. Ha nem sütjük meg egyből, akkor nedves papírtörlővel vagy konyharuhával takarjuk le.

  3. 8-10 részre osztjuk a tésztát, kigombócozzuk, majd lisztezett felületen, lisztezett nyújtófával kör alakúra nyújtjuk.

  4. Egy tapadásmentes teflon vagy kerámia serpenyőt felhevítünk, beleteszünk egy tortillát, a közepestől egy kicsit nagyobb lángon, mindkét felét kb. 30 másodpercig sütjük. Akkor jó, ha apró kis barna foltok lesznek a tésztán, úgy mint a képen.

p0161189.JPG

Hogy hogyan tekered fel,

miután ráraktad a hozzávalókat, az már rajtad múlik, a fent látható képet is segítségül lehet használni, de hoztunk még képeket, ami segíthet: faspijks18.jpegpinwheels.jpg

Illetve egy videót is, ami picit hosszú, angol és bolondoznak benne a srácok, de ahhoz, hogy megtudjuk hogyan kell csinálni, nem kell hang! A pizzát kb. 4 percnél kezdik el készíteni :)

Próbáljátok ki, biztosan ízleni és tetszeni fog ez a módszer! 

Jó étvágyat kívánunk!

FastFood Spy

A bejegyzés trackback címe:

https://kajafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr7812780808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása