Ha Gödöllő környékén jársz, ne hagyd ki!
2017. július 28. írta: FastFood Spy

Ha Gödöllő környékén jársz, ne hagyd ki!

Biztosan sokan hallottak már Gödöllőről. Számtalan turista érkezik ebbe a szép "kisvárosba", csak azért, hogy megnézzék a város nevezetességét, a gödöllői Grassalkovich-kastélyt, ahol Erzsébet királyné - Sokan Sissi néven ismerik. - is szívesen tartózkodott. 20294323_1602671169757342_5420214484785188940_n.jpg
A túra végén, éhesen és kissé fáradtan rengetegen kérdezik: 

Hol érdemes enni, milyen éttermet ajánlanak? 

Egyértelmű ajánlata a helyieknek sincs, hiszen eltérő a kínálat és az ár is. Na meg persze az ár-érték arány sem mindegy. Ismertebb éttermek közé tartozik: a Solier Cafe ( kávézó, cukrászda és étterem egyben), az Erzsébet Királyné Étterem és Kávézó, illetve a Szélkakas Étterem. 
Azonban, ha valaki rendelkezik autóval és nem lusta egy keveset utazni ahhoz, hogy megtömje a bendőjét, akkor bátran ajánlunk egy Szada községben ( Gödöllő és Veresegyháza között ) található éttermet, ahova mi is szívesen betérünk, a neve:

A Szűcs fogadójaa_sucs_fogadoja.jpg

Külsőre nagyon visszafogott, egyszerű, de nagyszerű díszítéssel látták el. Megláttuk és azt gondoltuk: Menjünk be, nézzünk körbe és együnk egy jót! 

Az étterembe belépve ilyen látvány fogadja a vendégeket:

Előre szólunk, a képeket nem mi csináltuk, mert nagyon sokan voltak bent és nem akartunk senkit sem zavarni.

images.jpg1442837555-4630.jpg1442837554-6264.jpg1442837554-3867.jpg

 

A hangulat után következzen a MINŐSÉG

Egy olyan rendelést osztunk meg veletek, amit minden étteremben kérünk: Brassói aprópecsenye, hiszen - ,,Ahány ház, annyi szokás" - ezt is többféleképpen lehet elkészíteni.

Rendelésünket követően kb. 20-30 perc után az asztalunkon volt a fogás. ( Mint említettük, sokan voltak az étteremben, valószínűleg így is halálra dolgozták magukat a szakácsok. ) brassoi.jpg

Amint látjátok, ez bizony nagyon jónak tűnik, de  kevésnek is egyben. De a látszat néha csal, és ezt be is bizonyította!
Rendkívül ügyes volt a szakács, hiszen a hús és a szalonna színe azonos volt, ezért csak az íze alapján tudtuk megkülönböztetni, de olyan harmóniát éreztünk, hogy csak együtt ettük a kettőt. 

Maga a hús nagyon jól fűszerezett volt, picit sem rágós, nem tocsogott az olajban és zsírosnak sem mondanánk, tehát semmilyen panaszunk nem volt rá és mint fentebb említettük a látszat csal; Krumplival volt körberakva a hús.

A krumplira nehéz szavakat találni, ilyen jót még sosem ettünk! A nyelvünkkel szét tudtuk nyomni megerőltetés nélkül; jó pont, hogy adtak időt neki és magába szívta a hús-szalonna kettős szaftját ami miatt isteni íze volt. 

Az egész ételre jellemző volt a könnyedség és a csodás ízvilág. 

Gratulálunk a szakácsnak ez profi munka volt!

 

Jöhet a desszert!

Bár tele voltunk, hiszen a Brassói nagyon laktató volt, úgy éreztük muszáj kipróbálnunk valamit.
A pincér egy Észak-Olaszországból, Piemontéből származó édességet ajánlott, amit bizonyára sokan szeretnek világszerte.

Panna Cotta

Soha nem ettünk még ilyet, de egyszer mindent ki kell próbálni.

A főétel után magasak voltak az elvárásaink. Összehasonlítási alapunk nincs, nem is okoztak csalódást, de az meglepő volt számunkra, hogy üveg csészében hozták ki, nem pedig tányéron, mint amire számítottunk.panna_cotta.jpgpanna_cotta1.jpg

Nagyon finom eperöntettel kaptuk a vaníliás ,,pudingot".  Nem túl sokkal, nem is kevéssel, pont ideális volt, hogy harmóniában legyen a pudinggal.
A külseje valamivel keményebb volt, de a belseje... annyira krémes és lágy volt, hogy nem tudtunk betelni vele, de a gyomrunknak nem lehet parancsolni, ezért csak egyet ettünk. Nagyon szépen köszönjük, hogy megismertették velünk ezt az édességet!

Nem tudunk mást adni, mint 5 csillagot! Nagyszerű volt a kiszolgálás, az ételek és a hangulat is remek volt; ÉLŐ zene szólt, ami mindezt fokozta. 

Ha legközelebb arra járunk, biztosan betérünk és mást is megkóstolunk!

FastFood Spy

A bejegyzés trackback címe:

https://kajafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr3812693707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása