Kávés Tiramisu egyszerűen!
2017. szeptember 29. írta: FastFood Spy

Kávés Tiramisu egyszerűen!

Mivel ma van a kávé világnapja, ezért arra gondoltunk, elhozzuk nektek a kedvenc desszertünket, ami ehhez fűzhető. Fogadjátok szeretettel:

 Kávés Tiramisu  dsc0836.jpg

HOZZÁVALÓK

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 db tojás
  • 3 dkg porcukor
  • 34-36 db babapiskóta
  • 2 dl kávé (vagy tejeskávé)
  • rum vagy amaretto
  • kakaópor, csoki darabkákkal is elkészíthetjük

    ELKÉSZÍTÉS

      1. A mascarponét egy nagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a tojások sárgáját. A fehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük. Ezután összekeverjük a mascarponés tálban levőket.  A fehérje habját laza mozdulatokkal hozzákeverjük a mascarponéhoz.
      2. Egy mélytányérba töltjük a kávét/tejeskávét, és belekeverjük az alkoholt. A babapiskótákat gyors mozdulatokkal (ne ázzanak el) megforgatjuk a folyadékban.
      3. Előveszünk egy legalább 6 cm falmagasságú tálat, és szorosan egymás mellé tesszük benne a megmártott piskótákat. Ha beterítettük a tál alját, rákenjük a krém felét, majd beterítjük egy újabb réteg kávéba áztatott babapiskótával, és rátesszük a krém másik felét. 
      4. Végül átszitálva, egyenletes vastagságban rászórjuk a kakaóportEgy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

 

Mi imádjuk, reméljük közületek is sokan szeretik, aki még nem kóstolta, nos neki ajánlott elkészíteni !

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kajafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr3612911221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása