Mivel ma van a kávé világnapja, ezért arra gondoltunk, elhozzuk nektek a kedvenc desszertünket, ami ehhez fűzhető. Fogadjátok szeretettel:
Kávés Tiramisu 
HOZZÁVALÓK
- 25 dkg mascarpone
- 3 db tojás
- 3 dkg porcukor
- 34-36 db babapiskóta
- 2 dl kávé (vagy tejeskávé)
- rum vagy amaretto
- kakaópor, csoki darabkákkal is elkészíthetjük
ELKÉSZÍTÉS
- A mascarponét egy nagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a tojások sárgáját. A fehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük. Ezután összekeverjük a mascarponés tálban levőket. A fehérje habját laza mozdulatokkal hozzákeverjük a mascarponéhoz.
- Egy mélytányérba töltjük a kávét/tejeskávét, és belekeverjük az alkoholt. A babapiskótákat gyors mozdulatokkal (ne ázzanak el) megforgatjuk a folyadékban.
- Előveszünk egy legalább 6 cm falmagasságú tálat, és szorosan egymás mellé tesszük benne a megmártott piskótákat. Ha beterítettük a tál alját, rákenjük a krém felét, majd beterítjük egy újabb réteg kávéba áztatott babapiskótával, és rátesszük a krém másik felét.
- Végül átszitálva, egyenletes vastagságban rászórjuk a kakaóport. Egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
|
Mi imádjuk, reméljük közületek is sokan szeretik, aki még nem kóstolta, nos neki ajánlott elkészíteni !
Jó étvágyat kívánunk hozzá!