Alig robbant be úgy igazán az emberek tudatába a húsmentes, de hús ízű hamburgerpogácsa, máris új hús helyettesítőt kínál az Impossible Foods.
A cég új terméke az Impossibble Pork nevet kapta, mely elég direkt utalás arra is, hogy mit akarnak vele helyettesíteni: a disznóhúst. Az Index is ellátogatott a Pork bemutatójára (CEST), és a cikkíró rövid élménybeszámolójában leginkább darált húshoz tudta hasonlítani ezt az új kreálmányt. Tovább kutakodtam a beszámolók világában, majd rátaláltam a The Verge videójára (https://www.youtube.com/watch?v=libNRwU8kbo). Az ő beszámolójukban elsőként egy 20 éve vegetáriánusként élő nő (Elizabeth Lopatto) kóstolta meg, ő kissé sósnak érezte, és mivel már régóta vegetáriánus nem tudta megmondani, hogy hasonlít-e az íze a disznóhúsra, ezért megjelent a videóban egy újabb szereplő, aki fogyaszt disznóhúst, így össze tudta hasonlítani a valódi ízvilágával. Az ő reakciója is elfogadó volt, igaz, nem volt teljesen meggyőző, de lényegében mind a ketten elfogadnák újra a hús helyettesítőt egy ebédre.
(Forrás: https://impossiblefoods.com/pork/)
(Forrás: https://www.cnet.com)
Aki szeretne belátni egy kicsit a készítési folyamatokba, nézze meg ezt a videót:
https://www.youtube.com/watch?v=u6MgW2dxhrc
Továbbá bemutatták még az Impossible Sausage-t, aminek célja, a kolbászhús helyettesítése. Sajnos nem találtam még sem külföldi, sem hazai beszámolót, de kíváncsian várom az első véleményeket erről is.
Te megkóstolnád valamelyiket? �
FastFood Spy