Impossible Pork! Az új húshelyettesítő!
2020. január 07. írta: FastFood Spy

Impossible Pork! Az új húshelyettesítő!

Alig robbant be úgy igazán az emberek tudatába a húsmentes, de hús ízű hamburgerpogácsa, máris új hús helyettesítőt kínál az Impossible Foods.

A cég új terméke az Impossibble Pork nevet kapta, mely elég direkt utalás arra is, hogy mit akarnak vele helyettesíteni: a disznóhúst. Az Index is ellátogatott a Pork bemutatójára (CEST), és a cikkíró rövid élménybeszámolójában leginkább darált húshoz tudta hasonlítani ezt az új kreálmányt. Tovább kutakodtam a beszámolók világában, majd rátaláltam a The Verge videójára (https://www.youtube.com/watch?v=libNRwU8kbo). Az ő beszámolójukban elsőként egy 20 éve vegetáriánusként élő nő (Elizabeth Lopatto) kóstolta meg, ő kissé sósnak érezte, és mivel már régóta vegetáriánus nem tudta megmondani, hogy hasonlít-e az íze a disznóhúsra, ezért megjelent a videóban egy újabb szereplő, aki fogyaszt disznóhúst, így össze tudta hasonlítani a valódi ízvilágával.  Az ő reakciója is elfogadó volt, igaz, nem volt teljesen meggyőző, de lényegében mind a ketten elfogadnák újra a hús helyettesítőt egy ebédre.

screenshot_2020-01-07_impossible_pork_made_from_plants.png

(Forrás: https://impossiblefoods.com/pork/)

screenshot_2020-01-07_impossible_foods_makes_meatless_pork_now_and_it_s_scary-similar_to_the_real_thing.png

(Forrás: https://www.cnet.com)

Aki szeretne belátni egy kicsit a készítési folyamatokba, nézze meg ezt a videót:

https://www.youtube.com/watch?v=u6MgW2dxhrc

 

Továbbá bemutatták még az Impossible Sausage-t, aminek célja, a kolbászhús helyettesítése. Sajnos nem találtam még sem külföldi, sem hazai beszámolót, de kíváncsian várom az első véleményeket erről is.

 

Te megkóstolnád valamelyiket? �

 

FastFood Spy

A bejegyzés trackback címe:

https://kajafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr7915398148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása