Botkenyér, kürtőskenyér?! A sütögetés ásza!
2017. június 30. írta: FastFood Spy

Botkenyér, kürtőskenyér?! A sütögetés ásza!

Mindenkinek van egy kép a  fejében, ha azt hallja ( vagy éppen olvassa), hogy szalonnasütés... nemet_botkenyer_stockbrot.jpeg

 

Kis társaságunk körbeüli a tüzet, majd a botra/nyársra felszúrt kenyeret a tűz fölé lógatjuk, amíg az pirul jókat beszélgetünk és kacagunk. Miután a kenyér megpirult, egy jó zsíros szalonnát nyársalunk fel és kezdjük sütni; lecsöpögő zsírját pedig a ropogós kenyérrel fogjuk fel. szalonna_sult_1.jpg

A németeknél is hasonló a folyamat,

a különbség azonban, hogy míg a magyarok a kész kenyeret pirítják, majd megsütik a szalonnát hozzá, addig a németek saját maguk sütik a kenyerüket amit kedvük szerint ízesítenek, vagy épp töltik meg, így megpirult állapotban már kész ételt kapnak. stockbrot-szalonnasutes-botkenyer.jpg                                                                                      

Úgy ízesíthetjük, ahogyan szeretnénk.

Akár adalék nélkül is készíthetjük, de ha szeretjük a fűszereket, a pikáns ízeket; bátran borsozhatjuk, megszórhatjuk csilivel, vagy bármivel felpezsdíthetjük amihez kedvünk szottyan, akár bacont is tekerhetünk rá, hogy jó laktató legyen.

stockbrot.jpg

stockbrot_szalonnasutes_nemet.jpg

stockbrot_nemet_kenyer.jpg

Ha kedvet kaptatok hozzá a recept igazán egyszerű:

12 tekervényhez elég

400 gr.  liszthez egy csomag szárított élesztőt, 2 evőkanál olajat, 1 evőkanál cukrot és fél teáskanál sót keverünk. Hozzáadunk 300 ml langyos tejet és kézzel vagy géppel dagasztjuk. Dagasztás után 15 percig meleg helyen kelesztjük, majd a tésztát 12 egyforma darabra vágjuk, kevés lisztbe forgatjuk és egy dobozba tesszük. Így szállítható amíg a tűzhöz érünk. Ezután már csak kb. 20 cm hosszú tésztát sodrunk és feltekerjük a botunkra. Jöhet a sütés!

Ide kattintva láthatjátok az elkészítés folyamatát, ami ugyan német nyelvű, de a lényeget érteni fogjátok belőle.

Reméljük elnyerte a tetszéseteket ez az étel; ha kedvet is kaptatok az elkészítéséhez, akkor jó étvágyat kívánunk!

 

Ha érdekelnek az újdonságok, jó ötletek, nézd meg a többi cikkünket is és nyomj egy like-ot Facebook oldalunkra, hiszen hamarosan nyereményjátékkal kedveskedünk számotokra.

FastFood Spy

A bejegyzés trackback címe:

https://kajafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr512632009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása