Görög-Magyar két jó barát, együtt eszi gyrosát!
2017. április 02. írta: FastFood Spy

Görög-Magyar két jó barát, együtt eszi gyrosát!

Ma egy meglehetősen egyedi programmal szolgálunk nektek !


GÖRÖG-MAGYAR BARÁTSÁG NAP !

 

Ezidáig 4 alkalommal került megrendezésre, a Görög-Magyar Barátság Nap (GMBN). A program helyszíne is megadja az egész esemény hangulatát, ugyanis Beloianniszban kerül megrendezésre immáron 4. éve.

34023586_1.jpg

(forrás: panoramio.com)

73143678.jpg

800px-beloiannisz_library.jpg

(forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

 

Eleinte ez csak egy helyi programnak indult, az ott élő görög származású lakosok tiszteletére, azonban egyre több érdeklődőt vonzott a program, így például a tavalyi GMBN már több mint 500 fővel dicsekedhetett. Volt szerencsém kilátogatni a tavalyi napra, így szeretnék néhány gondolatot megosztani veletek.

A napról :

A Görög-Magyar Barátság Nap, ahol a két nemzet hagyományai, valamint kultúrája nem csak megférnek egymás mellett, de még ki is egészítik egymást! Ugyan az összes programról sajnos véleményt nem tudok megosztani veletek, de a 21:00 után kezdődő programokról annál inkább.

Tavaly már számos neves együttes, fellépő is megjelent a programlistán, mint például az Appril Project (a Csillag születik 3. helyezettjei), Csordás Tibi, Caramel, valamint 2014-ben Zséda is a fellépők között volt.

A tavalyi programok - legalábbis ami az esti programokat illeti - magával ragadó hangulatú, pörgős programok voltak, az egész hangulatot már megalapozta számomra, hogy egy görög kötődöttségű, stílusú helyszínen, településen van megrendezve. Aztán következtek az egyre hangulatosabb zenék, fellépők, mint például Szőke Mirjam, aki egy hastánc előadással fokozta tovább a görög hangulatot a kilátogatókban.

Véleményem szerint az est fénypontja a görög hangulatot illetően akkor ért a tetőpontra, amikor a PYRGOS zenekar rázendített a görög ritmusokra, és egyszer csak egy hatalmas Zorba kezdett kialakulni Beloiannisz főterén:

2014_09_20_ii_gorog-magyar_baratsag_napja_pyrgos_gorog-tanchaz1_www_pyrgos_hu_resize.jpg

Aki a családjával, gyermekkel szeretne kilátogatni a programokra, ők is nyugodt szívvel megtehetik, ugyanis számos gyerekprogrammal készültek már tavaly is a rendezők. Például kisvonat is volt a gyerekek számára, valamint különböző kézműves foglalkozásokban is: fazekas, bőrműves, kosárfonó. Továbbá ugrálóvárban tombolhatták ki felesleges energiáikat a picik és akár pókemberré is változhattak, hiszen arcfestésre is volt lehetőség.

A büfé

Szeretnéd kipróbálni az igazi görög ízeket ?

Kezeket fel, aki szinte egyből megéhezik ahogy megérzi a gyros illatát, akár séta közben Budapest utcáin! Nos, a büfé kitett magáért, szinte egyből megéheztem, amikor megérkeztem a helyszínre, így első utam rögtön oda is vezetett. Számos görög étel mellett a magyar ételek is megjelentek a kínálatban, pl. magyar részről a kűrtős kalács, görög részről pedig a gyros volt ami elnyerte tetszésemet. Ami a gyrost illeti többféle húsból is lehetett választani, és ízvilágát tekintve egészen elképesztő, maga a fűszerezés egyedi ízt adott az ételnek.

Összefoglalva:

Én csak ajánlani tudom mindenkinek, aki valamilyen szinten érdeklődik a görög kultúra iránt, és szeretne részt venni egy táncos, pörgős esten, valamint igazi görög ízvilágot képviselő ételeket enni a jól megszokott magyar ételek mellett.

Remélem idén is megrendezésre kerül ez a nap, szinte biztos hogy kilátogatok! Általában Augusztusban - Szeptemberben szokott megrendezésre kerülni.

 

FastFood Spy

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kajafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr8012395097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása