Mámorító tésztadesszert!! Cannoli avagy Szicília édessége.
2017. augusztus 24. írta: FastFood Spy

Mámorító tésztadesszert!! Cannoli avagy Szicília édessége.

Cannoli - Szicília büszkesége

Figyelem!!

Nem tévesztendő össze a cannelloni-val, ugyan a szavak írott formája minimálisan hasonlítanak, de teljesen más a jelentésük. A cannelloni, az egy cső alakú tészta, míg a cannoli egy olasz édesség.

Ebben a cikkben, mi a cannoli egy mini verziójával fogunk foglalkozni, mert szerintünk étvágygerjesztőbb a kinézete:

cannoli.jpg

A cannoli története:

Számos elmélet látott már napvilágot származásáról kapcsolatban. Az egyik elmélet szerint egy római receptet fejlesztettek tovább a szicíliai lakosok, míg egy másik feltevés szerint a szicíliai arab uralom ideje alatt készítették el először ezt az édességet.

Sokféleképpen elkészíthetjük, de az eredeti canolli mindig tartalmaz ricottát. Manapság már a mascarpone is megfelelő alapanyag hozzá, de sokan a lehető legolcsóbb megoldást szokták választani ahol a töltelék az a puding, cukor, a tej és a kukoricakeményítő.

Hozzávalók (48 db)

Tésztához:
- 300 g liszt
- 1 kanál kristálycukor
- 1 teáskanál kakaó por
- 1/2 táskanál fahéj
- 1 csipet szerecsendió
- 1/2 teáskanál só
- 56-60g olvasztott vaj
- 1 nagyobb tojás fehérje
- 100ml almalé
- 40-50ml borecet (pl. aszú)

Töltelékhez:
-55g porcukor
-350g ricotta
-225g mascarpone
-60g csokichips

Díszítés terén elengedhetjük fantáziánkat, a reszelt csokitól a gumicukorig szinte bármi illik hozzá.

A csészék elkészítése:

1. A lisztet, sót, kakaót, szerecsendiót, cukrot és a fahéjat ==> 1 tálban összekeverjük
2. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a tojásfehérjét és összekeverjük az eddigi alapanyagokkal
3. Keverjük össze egy másik tálban az almalevet a borecettel, majd a tészta gyúrása közben adjuk hozzá lassan a tésztához
4. 1 órát állni hagyjuk a hűtőben
5. 50 perc körül előmelegíthetjük a sütőt
6. A tésztát kinyújtuk kb. 3-4mm vastagságúra és akár egy pogácsa szaggatóval köröket vágunk belőle
7. A kivágott tésztákat tegyük egy muffin formába, ügyeljünk rá hogy a formák alját mindenhol elérje a tészta
8. Az előmelegített sütőben aranysárgára sütjük (kb 10 perc) 200 fokon

A töltelék elkészítése:

1. Egy keverő tálban lehetőleg szilikon spatulával keverjük össze a mascarpone-t és a ricotta-t
2. Hozzáadjuk a porcukrot és az összemorzsolt csokichipset
3. 30 percig állni hagyjuk
4. 30 perc után a tölteléket egy habzsákba tesszük és megtöltjük a kisült tésztát

A készre sütött tésztákba célszerű közvetlenül fogyasztás előtt beletölteni a tölteléket, mert ha tartós ideig van benne a töltelék, akkor a tészta nem lesz ropogós, felszívja magát.

cannoli-bites.jpg

Jó étvágyat kíván:

FastFood Spy csapata

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kajafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr7412772064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2017.08.25. 17:09:43

A cannolit cső formájú tésztába szokták tölteni, a ricottás töltelék a két végén darabolt zöld pisztáciába van mártva - így az igazi.
süti beállítások módosítása